Despre noi

Bucuraţi-vă de atracţiile uneia dintre cele mai apreciate staţiuni balneare transilvănene din confortul elegant al Complexului SPA Aluniş.
Vă invităm să traiţi o experienţă care vă răsfaţă simţurile, vă relaxează corpul şi vă alungă stresul, aducându-vă echilibru şi armonie.

BAZĂ DE TRATAMENT

Hotel Aluniş Sovata

Pentru a asigura cele mai bune condiţii de tratament pentru dvs., din 2008 Complexul ALUNIŞ a deschis o modernă BAZĂ DE TRATAMENT proprie în incinta hotelului.

Datorită proprietăţilor curative ale apelor sărate şi ale nămolurilor extrase din lacurile sărate din zona Sovata, staţiunea a devenit destinaţia recomandată în tratarea afecţiunilor ginecologice şi reumatismale, o staţiune unică în Europa, renumită pentru frumuseţea sa şi efectele benefice asupra sănătăţii.

Vă aşteptăm să vă bucuraţi de efectele benefice ale naturii din zonă, de tehnica modernă şi dotările excelente ale noii baze de tratament şi de întreagă atenţie a personalului medical specializat şi autorizat.

Afecţiunile ginecologice au ca principală indicaţie de cură, staţiunea Sovata. Cura profilactic primară în bolile aparatului genital feminin se aplică în stări de dezechilibru funcţional hipotalamo-hipofizar care împiedică funcţionarea normală a gonadelor prin defect de stimulare şi determină tulburari menstruale, dismenoree, frigiditate. Rezultate favorabile se obţin prin băi cloruro-sodice la Sovata;

Cura balenară profilactic primară – este indicată şi femeilor aflate în perioada genitala activă, care prezintă riscuri de apariţie a unor procese inflamatorii la nivelul aparatului genital.

Cura balneară profilactică secundară– este indicată bolnavelor cu ginecopatii de tip endocrin şi funcţional, cu episoade de disfuncţii genitale în antecedente, pentru prevenirea recidivelor. Tratamentul balnear urmăreşte ameliorarea circulatiei şi troficităţii organelor genitale, corectarea tulburărilor endocrine etc

Cura balneară terapeutică – este indicată în următoarele afecţiuni:

  • Colpite și cervicite cronice (formă eritematoasă şi eroziunea de col);
  • Vulvovaginitele cu tendinţe de cronicizare, precum și leucoreea neinfecţioasă – după tratament medicamentos;
  • Metroanexitele cronice, după 3 luni de la ultimul puseu evolutiv
  • Celulite pelviene cronice (parametrite laterale, douglasite) cu sau fară tulburări de statică uterină (lateroretroversii uterine)
  • Sterilitatea feminină generată de sechele inflamatorii tubo-ovariene, precum şi în stările postoperatorii ale trompelor;
  • În procesele inflamatorii uterine, în hipoplazia uterină
  • Factori cervicali (infecții, modificări ale mucusului cervical)
  • În tulburări funcționale (spasm tubar, hipooligomenoree)
  • Dismenoreea primară – spastică vegetativă şi cea psihogenă
  • Dismenoreea de cauză organică (secundar inflamatorie)
  • Sindromul de congestie pelviană și de tensiune premenstruală
  • Stări pre- şi postoperatorii ale aparatului genital, în sindroame aderentiace

Pentru reuşita curei balneare, înainte de plecarea în staţiune, se impune consultarea medicului de familie (ginecolog), pentru a se preciza diagnosticul şi faza de evoluţie a bolii. Sosirea în staţiune este bine să aibă loc dupa ciclul menstrual (primele zile 5-6 zile), procedurile terapeutice fiind adaptate şi dozate în funcție de etapele acestuia.

Aplicațiile locale intravaginale (irigații cu apă salină), produc efecte secretolitice, astringente, antiinflamatorii, sedative estrogenice locale. Secrețiile sunt îndepartate prin lavaj, se produce o hiperemie a mucoasei vaginale, o hiper-reacție a glandelor colului uterin, cu efecte descongestive. Aplicațiile locale intravaginale (tampoane cu nămol cald) determină o vasodilatație puternică locală, cu efect de hipersecreție a glandelor colului cu efect absorbant, efecte locale de tip hormonal și modificări de PH vaginal. Tot în cura externă se aplică și nămolul sapropelic și apa cloruro-sodică.

Tratamentul cu factori naturali specifici staţiunii Sovata este însoțit de hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie, masaj, salino-terapie.

Pentru tratarea afecțiunilor reumatismale și ginecologice se asigură consultații medicale, proceduri (baie în cadă cu apă sărată, masaj, electroterapie, împachetări parafină, împachetări nămol,etc.) toate sub atenta îndrumare a medicilor specialiști.
Clienții noștrii pot beneficia și de tratamente cu aerosoli salini în incinta sălii de tratament salin din complexul Aluniș.
Datorită realizării practice și a dotărilor Incintei Haloterapeutice, mediul creat în interiorul acesteia corespunde tuturor exigențelor de calitate europene în ceea ce privește confortul termic al persoanelor care vor efectua procedurile de haloterapie.